Rezidencija InnArt – otvoreni poziv za umjetnike

Otvoreni poziv za vizualne umjetnike i književnike s rokom prijava do 1. lipnja 2024.

Rezidencijalni program InnArt teži stvoriti okruženje za multidisciplinarnu suradnju književnika i vizualnih umjetnika.

Ovogodišnji će se rezidencijalni program održavati u terminu 26. 8. – 8. 9. 2024.

O programu https://artoratorij.hr/innart/

Vrbovečka Udruga Artoratorij te Kuća za odmor Nightswim Inn pokreću novu umjetničku rezidenciju u trajanju od dva tjedna. Rezidencija je zamišljena kao susret dvoje autora koji se bave različitim područjima umjetnosti, a što će rezultirati zajedničkim projektom. Dakle, u vremenu od dva tjedna jedan književnik i jedan vizualni umjetnik radit će na zajedničkom projektu inspirirani site specific okolnostima. 

Rezidencija nudi prostor i vrijeme za nesmetan umjetnički rad, razmjenu znanja i praksi s ciljem stvaranja zajedničkog koncepta i izvedbe radova koji se bave temama vrbovečke povijesno- umjetničke baštine, okruženja, povezivanja zajednice, krajolika i ostalih poticajnih lokalnih čimbenika a održava se u novoj, drvenoj kući u mirnom i inspirativnom dijelu grada Vrbovca.
Od sudionika rezidencije se očekuje da izradi rad specifičan za mjesto, ali također, on/ona će moći nastaviti svoj rad koji je u tijeku ako se na neki način može povezati s mjestom. Težimo rezidencijalni program ugraditi u društvenu zajednicu kojoj se od gostujućih umjetnika tražimo da se posvete.

Uvjeti 

Na rezidenciju se mogu javiti vizualni umjetnici i književnici iz Hrvatske i regije koji se služe jezikom za koji nije potreban prevoditelj.

Umjetnicima će biti podmireni putni troškovi, troškovi smještaja, osiguran honorar, radni materijali te logistička podrška tijekom boravka. Uvjet sudjelovanja je boravak na lokaciji u punom trajanju rezidencije (14 dana),  izvedba predloženog projekta do roka koji odredi organizator i sudjelovanje u popratnom programu rezidencije.
Umjetnicima će biti na raspolaganju uvid u Zavičajnu zbirku Narodne knjižnice Vrbovec i Muzejsku zbirku Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec.
Dio programa je predstavljanje rezultata publici po završetku rezidencije u obliku dogovorenom s organizatorom ovisno o konceptu predloženog projekta (izložba, publikacija, javno čitanje, prezentacija). Osim toga, tijekom rezidencijalnog boravka u Vrbovcu, rezidenti će održati i radionice usmjerene prije svega na djecu i mlade. 

Prijave

U prijavi je potrebno dostaviti biografiju, motivacijsko pismo te koncept i plan rada potencijalnog rezidenta uz naveden prijedlog suradnje s drugim umjetnikom. Svaki se umjetnik može javiti samostalno, ali otvorena je i mogućnost zajedničke prijave dvoje umjetnika iz navedenih područja djelovanja. Također, poželjno je u prijavi dostaviti i pismo preporuke, no nije obavezno. Rok prijave do 01.06.2024. godine.

Sve potrebno šalje se na adresu:  artoratorij@gmail.com uz naznaku “Prijava za rezidenciju – InnArt”.

PRIJAVA treba sadržavati:

  • profesionalna biografija
  • motivacijsko pismo
  • koncept i plan rada tijekom rezidencije
  • vizualni materijali/ digitalni portfolio/poveznice na web stranice ili objavljene radove
  • prijedlog popratnog programa radionica za djecu i mlade/predavanja/predstavljanja umjetničkog djelovanja
  • dodatno: pismo preporuke

Prijave procjenjuje stručni žiri sastavljen od dva tima za svaku traženu disciplinu.

Kontakt

Za moguća pitanja kontakt je mail artoratorij@gmail.com  i telefon +385915588801 – Verena Jakuš, voditelj programa

Theme: Overlay by Kaira