O nama

Artoratorij kao udruga razvila se iz istomenog umjetničkog projekta održanog u drugoj polovici 2019. godine u Vrbovcu. Putem njega u glavama voditelja i umjetnika Verene Jakuš i Ivana Maka rodila se ideja o osnivanju udruge i pokretanja niza različitih kulturno umjetničkih projekata na području Grada Vrbovca i okolice. Udruga Artoratorij osnovana je već krajem 2019. godine sa misijom promicanja, razvitka i unapređenja likovnih, vizualnih umjetnosti, književno-nakladničkih djelatnosti, audiovizualnih djelatnosti, interdisciplinarnih kulturno-umjetničkih djelatnosti i inovativnih izvedbenih umjetničkih praksi, kao i ostalih djelatnosti iz područja kulture, umjetnosti i kulturne baštine.

U siječnju 2020. godine održani su Dani otvorenih vrata u prostorima udruge u Vrbovcu. Od tada udruga nudi redovne programe slikanja i crtanja pod nazivom Slikatorij za sve uzraste, stripa i ilustracije za mlade – Stripatorij, organizirano igranje društvenih igara nazvano Igratorij i Kipatorij za školarce i odrasle. Zbog situacije sa koronavirusom čak smo se prebacili i na internet. Izradili smo Youtube kanal pod nazivom Artoratorij ArtLab i jednom tjedno izbacujemo kratke stop animacije u nadi da ćemo potaknuti ljude kako bi otvorili svoju kreativnost i upustili se u stvaranje i kreaciju.

Udruga Artoratorij organizira “Vrbovečko kreativno ljeto” u suradnji sa Gradom Vrbovcem organizirajući niz besplatnih likovnih i kreativnih radionica tijekom srpnja i kolovoza. Uz redovne programe udruga organizira i izložbe suvremenih mladih umjetnica i umjetnika.

U cilju nam je postepeno širiti područja djelovanja i kombinirati raznolike pristupe umjetnosti, umjetničke prakse i eksperimentirati sa različitim materijalima, baš kao i u pravom laboratoriju! Nadamo se pokrenuti i različite kolonije i postaviti izložbe kojima bi pomogli Grad Vrbovec smjestiti na kartu kulture. Raznolikom i šarolikom ponudom nadamo se steći neke stalne, a neke povremene posjetitelje. Ideja je pružiti zainteresiranima dovoljno široku lepezu kako bi sami mogli krojiti svoj kreativni program prema osobnim afinitetima.

Theme: Overlay by Kaira