Slamarama 2021.


SLAMARAMA je umjetnički projekt Turističke zajednice Grada Vrbovca koji izvodi udruga Artoratorij u suradnji sa Vrbovečkom udrugom mladih VUM. Četiri mlade umjetnice i četvero mladih umjetnika u centru Vrbovca, na livadi iza Gradske općine, tijekom četiri dana izrađuju u parovima velike skulpture od slame. Građani mogu uživati u čitavom procesu izrade skulptura, upoznati same umjetnike, a i uključiti se u proces.

Po prvi puta festival će se održati od 19.08.-22.08.2021. godine.

Skulpture izrađuju:
Valerija Jakuš i Mia Maraković
Jelena Kašić i Sanjin Vinković
Paula Bučar i Ivan Oštarčević
Petar Popijač i August Popijač

U vrijeme trajanja festivala pozivamo sve da dođu i podrže umjetnike u njihovom radu koji će krasiti naš grad u narednih nekoliko mjeseci.

Za posjetitelje smo pripremili zabavan popratni program.

U SUBOTU 21.08.2021. u 10 sati održat će se prigodna radionica za djecu udruge Artoratorij. Koristit ćemo, naravno, slamu!

Također, u SUBOTU 21.08.2021. sa početkom u 20 sati počinje glazbeni program na parkiralištu ispod ljekarne Coner. Svira nam BALKALAR, a glazbeni program organizirala je Vrbovečka udruga mladih.

A kakva bi to SLAMARAMA bila da nismo pripremili i rame od slame. Svoje kreativne fotografije možete nam slati i “postati” direktno na Facebook događaj, sa pripadajućim #slamarama.

Autora najkreativnije fotke nagradit ćemo sa mjesec dana besplatnog likovnog tečaja po želji udruge Artoratorij.

Dođite, vidite, podržite!

UMJETNICI SLAMARI:

Theme: Overlay by Kaira