Voditelji

Verena Jakuš, mag art

Verena Jakuš, mag. art. , magistra slikarstva sa zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti. Članica udruge Avis Rara Studio, te aktivno sudjeluje u radu i njezinom filmskom stvaralaštvu. Suorganizatorica projekta 49. Revije Hrvatskog filmskog stvaralaštva unutar zaduženja Avis Rare. Organizatorica međunarodne izložbe Jedno-s Drugim u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi, nakon umjetničke rezidencije u Poljskoj. Mentorica na projektu Grad na drugi pogled 2018. Dobitnica državne stipendije za nadarene studente u 2011. Članica je HDLU-a. Od 2013. do 2016. vodila je kreativne radionice za djecu u Zbirci Richter, te u školama kao putujući projekt MSU-a. Projekt je održala i u 1.OŠ Vrbovec. Zaposlena kao asistent u nastavi za djecu u OŠ Krunoslava Kutena u Vrbovcu. Do 2019. voditeljica likovnih radionica u Galeriji Vivoda u Zagrebu. Osnivačica i predsjednica udruge Artoratorij.

Valerija Jakuš, mag educ art

Valerija Jakuš, mag. educ. art. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu završila diplomski sveučilišni studij Likovna kultura; smjer: nastavnički i stekla akademski naziv magistra edukacije likovne kulture (2017.). Studentskim i volonterskim poslovima u brojim institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu stekla iskustva rada s djecom, organiziranja i vođenja likovnih radionica. Sudjelovala je na dva seminara nadogradnje nastavničkog i umjetničkog znanja: 3. državni skup likovne kulture i umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti Zagreb (2017.); simpozij „Neuroznanost i Art-Terapija“, Medicinski fakultet Zagreb (2016.). Voditeljica likovnih radionica, nastavnica Likovne kulture u SUVAG-u. Dobitnica 3. nagrade Trijenala kiparstva 2018. Potpredsjednica i suosnivačica udruge Artoratorij.

Ivan Mak, mag educ art

Ivan Mak, mag. educ. art., 2014. godine uspješno je diplomirao Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer kiparstvo javnom skulpturom „Portal“ i nastavnički smjer znanstvenim istraživanjem na temu „Školski prostor kao galerijski prostor“. 2013. godine primio je priznanje Akademije za svoj rad koji je uvršten u fundus Akademije. Od 2012. kroz suradnju sa udrugom Crtani Romani Šou vodi radionice stripa za djecu i godišnji natječaj „Mladi Lav“.započinje jednogodišnje stručno usavršavanje u zvanje odgajatelja u Domu učenika Antun Gustav Matoš gdje organizira i vodi brojne likovne i pedagoške radionice za djecu. Ostvaruje priznanja na regionalnoj i državnoj razini prilikom godišnjeg natjecanja učeničkih domova 2016. godine (Domijada). Uz brojne likovne radionice za djecu i odrasle i dalje se bavi skulpturom i slikarstvom, nadogradnjom pedagoških pristupa i metodičkih vještina korištenih u svakodnevnom radu s djecom, te proučava povijest umjetnosti i suvremene teorije likovnosti i umjetnosti. Od 2018. do 2020. radi kao voditelj likovnih radionica u galeriji Vivoda. Suosnivač udruge Artoratorij i tajnik udruge.

Theme: Overlay by Kaira