Radionica cijanotipije – Garaža Kamba

Radionica cijanotipije za djecu

Garaža Kamba i Artoratorij otvorili su suradnju inspiriranu sestrinskim djelovanjem udruga. Sa htijenjem za upoznavanjem stanovništva sa specifičnim likovnim djelovanjima i njihovim neizbježnim poveznicama sa prirodnim svijetom, održana je radionica cijanotipije namijenjena djeci, koja im je omogućila da upoznaju novu tehniku i da promisle, kroz drugi spektar, vlastitu okolinu, sunčevu svjetlost i njezin zapis uhvaćen kemijskim reakcijama.

Na radionici cijanotipije djeci se predstavila specifična fotografska tehnika čiji su finalni rezultati uvijek cijan plave boje. Jednostavna tehnika oživljena sunčevom svjetlošću daje zanimljive i ponekad iznenađujuće rezultate. Djeca su na radionici istraživala svijet sjena i negativa osvjetljavajući predmete pronađene u svojoj okolini.

Radionica je bila besplatna i namijenjena svim zainteresiranima i već iskusnim sudionicima naših programa, održala se subotu 24. rujna u 9:30 i ponovno, na isti datum u 10:30 ispred prostora Udruge Artoratorij: Ulica Matije Gupca 3 u Vrbovcu.

Program se proveo uz financijsku podršku Grada Zagreba, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Zaklade ”Kultura Nova”.

Theme: Overlay by Kaira