Stripatorij

Stripatorij je tečaj stripa i ilustracije namijenjem svim uzrastima i ljubiteljima stripa i pričanja priča kroz slike. Tečaj obuhvaća stvaranje priče od samoga početka – osnovne priče, razrade likova, razrade i crtanja kadrova i ilustracija, te načine pričanja priče kroz sliku i tekst.
Tijekom rada služimo se tradicionalnim i digitalnim tehnikama.
Ako ste oduvijek imali želju okušati se u mediju devete umjetnosti i ispričati svoju jedinstvenu priču, onda je Stripatorij pravi poligon za Vas! Uz stručno vodstvo savladat ćete i doznati sve što ste željeli znati o stripu i ilustraciji, te kako ona nastaje!

Stripatorij je namijenjen svim uzrastima. Kroz 90 minuta, razgovarat će se o priči, načinima prikazivanja kadrova i sličnim tehničkim dijelovima stripa. Ide li prvo tekst pa balončić ili obrnuto, savladat ćete bez poteškoća već na Vašem prvom satu!
Trajanje radionice: 90 minuta
Termin: srijedom od 19.00 do 20.30 sati

Strip & Beer

Strip & Beer radionica je koja se kreira prema osobnim afinitetima sudionika. Želite provesti zabavno večer sa prijateljima? Želiš izvesti curu van na poseban spoj? Usred pandemije ne bi u birtiju? Volite stripove? Volite pivo? Javite se nama! Kreirat ćemo najzabavnija 2 sata u Vašem tjednu uz stripove i pivo!
Ovaj zabavni i kreativni event namijenjen je punoljetnim osobama sa afinitetom prema stripu i, naravno, pivu!
Trajanje radionice: 120 minuta
Termin: prema dogovoru

Online Stripatorij

Online radionice stripa i ilustracije Stripatorij počele su se održavati obustavom radionica povodom pandemije korona virusa krajem studenog 2020. godine. U radionicama su sudjelovali Filipa Naimkadić, Ivan Jurić i voditelji Karlo Kelečić i Ivan Mak. Svi radovi nastali su zajedničkim crtanjem na istom “platnu” koristeći besplatan online medij Magma studio.

Ovdje možete pogledati radove koji su nastali na radionicama tijekom 7 virtualnih susreta. Svaki puta tematika je bila drugačija, i svatko je pristupio rješenju na svoj individualan način, a neki radovi ili dijelovi radova nastali su kolaboracijom između sudionika.

Theme: Overlay by Kaira