Vrbovečko kreativno ljeto 2022.

Našim malim umjetnicima još jednom smo pripremili projekt besplatnih radionica u gradskom parku “VRBOVEČKO KREATIVNO LJETO”.
Izvucite stare majice, opasujte pregače i svaki tjedan savladajte nove teme, druge tehnike i kreativne izazove. Kroz različite vizualne medije (slikarstvo, kiparstvo, grafiku, film) sudionici radionica savladat će zadanu likovnu tehniku, razvijati odnos spram kulturne baštine, kritičko razmišljanje i učiti o povijesti svojega kraja. Prve dvije radionice biti će vezane uz veliku skupnu izložbu koja se u to vrijeme održava u prostoru Udruge Artoratorij i izlozima Narodne knjižnice Vrbovec – izložbe na temu pjesama Ive Rod u organizaciji udruge Artoratorij.
Preostalih jedanaest likovnih radionica posvećene su lokalnim značajkama i specifičnostima – arheološkoj zbirci Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec smještenoj u dvorcu Patačić unutar gradskog Parka, naivnom slikarstvu karakterističnom za ovo podneblje u tradiciji Vrbovečkih likovnih susreta, narodnim vezovima i tradicijskim vještinama pletenja i vezenja, te će za kraj biti snimljen i turistički video prilog o Vrbovcu na temelju dječjeg poimanja Grada Vrbovca.
Radionice su podijeljene po dobnim skupinama za osnovnoškolski i vrtićki uzrast.

Radovi sudionika radionica „Vrbovečkog kreativnog ljeta“ biti će prezentirani javnosti putem skupne izložbe u prostoru udruge Artoratorij u Vrbovcu koja je uvrštena u „Izložbeni programa udruge Artoratorij“ za 2022. godinu. Otvorenje izložbe planirano je za 22.08.2022. i trajat će do 17.09.2022. godine.

Program “Vrbovečko kreativno ljeto” provodi se uz potporu Zagrebačke županije i Grada Vrbovca. Partneri na projektu su Turistička zajednica Grada Vrbovca, Pučko otvoreno učilište Vrbovec i Narodna knjižnica Vrbovec.

Theme: Overlay by Kaira