Artoratorij izlaže

Skupna izložba recentnih radova članova udruge Artoratorij – 11.07.2021. do 22.08.2021.

Stigao je i trenutak da pokažemo što smo radili zadnjih godinu dana. Sva naša stremljenja i promišljanja koja su obilježila proteklih 12 mjeseci pretočili smo u likovno umjetnička djela prezentirana našim prijateljima, rodbini, susjedima, partnerima, poznanicima i prolaznicima. Izložbom “Artoratorij izlaže” upoznajemo se sa domaćom publikom, našim stalnim i povremenim gostima, ali i mnoštvom znatiželjnika u prolazu.
Dobrodošli u naš svijet.
Dobrodošli u Artoratorij!

Verena Jakuš – “Dječak, Mustra i Magarac”

“Dječak, Mustra i Magarac”

Verena Jakuš rođena je 1991. u Zagrebu. Diplomu magistre slikarstva stekla je 2016. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Osnivačica i predsjednica Udruge Artoratorij. Od 2013. kontinuirano osmišljava i vodi likovne i kreativne radionice. Izlagala je na četiri samostalne izložbe: „Ponavljanje oblika samoće“ u Galeriji Događanja u Zagrebu, u suradnji s Donatom Radasom „Sad znaš“ u POU Vrbovec, „Ponavljanje oblika samoće“ u Galeriji SKC Rijeka, „Drhtaj luminescencije“ u POU Vrbovec. Izlagala je na brojnim skupnim izložbama, te sudjelovala u raznim projektima i programima: Online skupna žirirana izložba „Utopija distopija“ objavljena na mrežnim stranicama POUMAR Nova Gradiška, “Memories / Other side project” u New Delhi, Indija, mentorstvo na projektu„Grad na drugi pogled 2018“ uz izložbu radova u POU Vrbovec, slikarska kolonija „Teuta“ u Crnoj Gori, 4. Trijenale autoportreta „Pojam o sebi“ u Galeriji Prica u Samoboru, ohhrganizacija međunarodne izložbe „Jedno – s Drugim/ One-Another“ u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi, umjetnička rezidencija Pienkow Art Residency u Poljskoj, 15. Međunarodna izložba „Minijature“ u Zaprešiću.

Valerija Jakuš – “Prodavačica u darovnom dućanu”

“Prodavačica u darovnom dućanu”

Valerija Jakuš, mag.educ.art, rođena je 1992. godine u Zagrebu. Diplomirala je kiparstvo u klasi profesora Petra Barišića na Nastavničkom odsjeku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2017. godine. Dobitnica je jedne od tri jednako vrijedne nagrade na XII. trijenalu hrvatskog kiparstva 2018. godine i Rektorove nagrade 2016. godine za individualni znanstveni i umjetnički rad „Život ispod Sunca” osmišljen i proveden kao volonterski projekt likovnih radionica za djecu i mlade u Omladinskom centru Srebrenica. Izlagala je na desetak skupnih izložbi od kojih valja istaknuti XIII. trijenale hrvatskog kiparstva, 34. salon mladih, 17. međunarodnu izložbu „Minijature“, a samostalno izlaže 2018. godine. Sudjeluje na nekoliko likovnih kolonija i nizu festivala od koji valja istaknuti Festival skulptura u pijesku u Loparu i „LegendFest“ u Pićnu. Uz profesionalni umjetnički rad bavi se i edukacijom likovne kulture, radi kao voditeljica likovnih radionica u mnogobrojnim institucijama, muzejima, centrima, domovima za djecu i udrugama u Hrvatskoj i inozemstvu. Od 2018. do 2020. godine radi kao učiteljica pripravnica likovne kulture u osnovnoj školi Poliklinike SUVAG. Sudjeluje u redovitim aktivnostima Vrbovečke udruge mladih unutar koje volontira kao voditeljica likovnih radionica za mlade te u likovno-umjetničkim projektima udruge. Potpredsjednica je Udruge Artoratorij.

Ivan Mak – “Kućica”

“Kućica”

Ivan Mak, mag.educ.art., 2014. godine uspješno je diplomirao Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer kiparstvo javnom skulpturom „Portal“ i nastavnički smjer znanstvenim istraživanjem na temu „Školski prostor kao galerijski prostor“. 2013. godine primio je priznanje Akademije za svoj rad koji je uvršten u fundus Akademije. Od 2012. kroz suradnju sa udrugom Crtani Romani Šou vodi radionice stripa za djecu i godišnji natječaj „Mladi Lav“. 2015. započinje jednogodišnje stručno usavršavanje u zvanje odgajatelja u Domu učenika Antun Gustav Matoš gdje organizira i vodi brojne likovne i pedagoške radionice za djecu. Ostvaruje priznanja na regionalnoj i državnoj razini prilikom godišnjeg natjecanja učeničkih domova 2016. godine (Domijada). Uz brojne likovne radionice za djecu i odrasle (Muzej Naivne umjetnosti, Muzej suvremene umjetnosti) i dalje se bavi skulpturom, slikarstvom, grafikom, nadogradnjom pedagoških pristupa i metodičkih vještina korištenih u svakodnevnom radu s djecom, te proučava povijest umjetnosti i suvremene teorije likovnosti i umjetnosti. Svoje kiparske vještine usavršio je 2017. godine prilikom izrade scenografije na snimanju filma „Robin Hood: Origins“ u Dubrovniku. Od tada izradio je manji niz scenografskih komada i rekvizita za kazalište Komedija u Zagrebu i festival animiranog filma Animafest u Zagrebu. Od 2018. do 2020. radi kao voditelj likovnih radionica u galeriji Vivoda. Suosnivač udruge Artoratorij, voditelj radionica i tajnik udruge.

PRESS

Radio Vrbovec

Theme: Overlay by Kaira