VREVA

Vizualna Revitalizacija Eksterijera Vrbovečke Arhitekture
svibanj – lipanj 2023.

Projekt umjetničkog oslikavanja javnih gradskih i drugih površina u svrhu razvoja i poboljšanja vizualne estetike Grada Vrbovca.

Gradski projekt VREVA financiran je od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačke županije, Grada Vrbovca i Turističke zajednice Grada Vrbovca, a provodi ga Udruga Artoratorij.

Prva faza projekta 1.svibnja 2023.
Vrbovečka likovna kolonija

Druga faza projekta 26.06. – 2.7.2023.
Oslikavanje potpornog zida u ulici Celine i oslikavanje trafostanice na prostoru Gradske tržnice Vrbovec.
Sudionici: Anita Kos, Sonja Pavlina, Lav Paripović, Ivan Mak, Jelena Bogdanić, Valerija Jakuš, Sanja Tarandek i Verena Jakuš.

Anita Kos rođena je 1994. Studirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Član je HDLU-a. U stvaranju balansira između crteža tintom i slikarstva.

Sonja Pavlina je rođena 1989. godine u Zagrebu. Godine 2003. upisala je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, smjer slikarstvo. 2007. godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, također slikarski odsjek. Diplomirala je 2012. godine u klasi Zoltana Novaka. Izlagala je na nekoliko skupnih i desetak samostalnih izložbi u Hrvatskoj.

Jelena Bogdanić (1998., Zagreb) diplomirala je 2022. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, Nastavnički odsjek u klasi izv. prof. art. Vlaste Žanić i komentorice red. prof. art. Ines Krasić. Peti semestar studija, provela je na Beogradskom Fakultetu likovnih umetnosti u klasi Milete Prodanovića, u sklopu Erazmus+ programa. Kroz objekte i instalacije istražuje materijalnost, estetiku i poetičnost jednokratne plastike čije nepredvidljive preobražaje ostvaruje topljenjem. Izlagala je na nekoliko grupnih izložbi u Zagrebu, Labinu i Dublinu.

Lav Paripović rođen 1989-e u Zagrebu. 2009-e godine završava Školu primjenjenih umjetnosti, te iste godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. 2015-e diplomira na slikarskom odsijeku sa pohvalom cum laude u klasi Z. Novaka. Dobiva pohvalu žirija za rad na 3. bijanalu slikarstva 2015-e. 2016-e dobiva nagradu za mladog umjetnika (HDLU). 2017-e završava stručno usavršavanje u slikarni (scenska proizvodnja) HNK-a u Zagrebu. Do sada je imao 7 samostalnih izložaba te preko 20 skupnih. Boravio je na rezidenciji u Leipzigu 2019-e, te u Belgiji 2014-e. Aktivno djeluje na području urbanih intervencija koje izvodi u sklopu festivala ili samoinicijativno. Živi i radi u Zagrebu.

Sanja Tarandek rođena je 1985.godine. Diplomirala je na nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Kroz slikarstvo istražuje svakodnevne životne situacije i osjećaje. Živi u Vrbovcu. Radi kao učiteljica likovne kulture u Osnovnoj školi Gradec. Članica je Udruge Artoratorij.

Verena Jakuš, Valerija Jakuš i Ivan Mak izvršno su tijelo Udruge Artoratorij koju žive i rade.


Theme: Overlay by Kaira