Ana Marija Tarandek – Moj svijet NAIVE

(23.10. – 27.11.2023.)

Ana Marija Tarandek rođena je1991. godine, hlebinčanka gdje i odrasta na seoskom imanju okružena predivnom prirodom i raznim životinjama iz kojih i crpi inspiraciju za svoja dijela. Pohađala Poljoprivrednu školu kao i Visoko gospodarsko učilište u Križevcima.
Samouka je slikarica koja je, kako kaže, naslijedila umjetničke gene pokojnog joj djeda kipara. Slikarica naive i članica udruge slikara i kipara naive postaje 2013. godine, te slika uljanim bojama na staklu i platnu. Izlaže sa Udrugom u Hrvatskoj, Austriji, Sloveniji, samoincijativno u Italiji, a neke od prodanih slika nalaze se u Njemačkoj, Austriji i Hrvatskoj. Sudjeluje na likovnim kolonijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Redovno sudjeluje na likovnoj koloniji Alpe Adria i izlaže sa Udrugom svake godine u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama. Nakon završetka školovanja aktivnije se počela baviti naivnim slikarstvom te je primljena u društvo naivnih likovnih umjetnika Hrvatske. Nakon udaje preselila se iz rodnog mjesta takozvane koljevke Naive – Hlebina u vrbovečki kraj. Slikarstvo na staklu je njezina velika ljubav te najdraži hobi. Kod izrade skica i samog slikanja, kako voli reći, ulazi u svoj “svijet”, gdje se isključi od svakodnevne rutine, gubi pojam vremena, gdje slika satima i to je ispunjava i opušta. Do sada je naslikala oko 60-tak slika te dio prodala ili poklonila.

Moj svijet NAIVE”

Slike izložbe su manjih formata na kojima se većinom nalaze motivi mrtve prirode i radova na selu. Također slikane su klasičnom tehnikom naive, uljanim bojama na staklu jer su boje na taj način jače i jasnije. Kako sam odrasla na poljoprivrednom seoskom imanju inspiraciju mojih slika crpim iz okoline jer se svakodnevno susrećem sa bogatstvom plodova rada na njivi u kojima sudjelujem kao i vrtu, voćnjaku, te oni ponajviše zaokupljaju moju koncentraciju kao i sama priroda, cvijeće i životinje što je jasno vidljivo na slikama. To je “Moj svijet Naive“ jer se kod slikanja opuštam i uživam ne misleći na vrijeme koje prolazi tokom stvarana novih slika na staklu.

Theme: Overlay by Kaira