Vrbovečko kreativno ljeto – izložba radova sudionika projekta

(26.8.2022. – 16.9.2022.)

Kao i protekle dvije godine, po završetku projekta Vrbovečko kreativno ljeto organizirali smo prezentaciju radova nastalih tijekom srpnja i kolovoza u našem prostoru.

Kroz pet tjedana, u gradskom parku pored kule Petra Zrinskog nizale su se radionice tematski posvećene Vrbovcu i njegovim znamenitostima i zanimljivostima, obilježjima i specifičnostima. Sudionici su upoznali stvaralaštvo pjesnikinje Štefe Iskre Kršnjavi poznatije kao Iva Rod, prošli kroz arheološku zbirku i likovnu zbirku Pučkog otvorenog učilišta u Vrbovcu, upoznali vez i tkanje, te snimili turistički prilog o Vrbovcu.

Na izložbi je prezentiran samo dio radova nastalih kroz intenzivnih pet tjedana kreativnog stvaralaštva: 10 vezova, 6 tkanja, 15 uljanih slika na staklu, 9 ilustracija, te 40-ak glinenih posudica i jednako toliko reljefa. Uz to, prikazana je i projekcija turističkog priloga o Vrbovcu pod nazivom “Zakaj volim Vrbovec”.

Još jednom zahvaljujemo svima koju su sudjelovali, kao i svima koji su pridonijeli da se ovaj projekt provede. Hvala voditeljicama Ana Mariji Ritoša što nas je naučila slikati naivu, Ivi Čukelj što nas je naučila vesti, Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec i gospođi Mirjani Ivanušić koja nas je provela kroz zbirke, hvala Turističkoj zajednici Grada Vrbovca na susretljivosti i uvijek otvorenim vratima, i na kraju hvala Gradu Vrbovcu, Zagrebačkoj županiji i Komunalcu na financijskoj potpori.

Vrbovečko kreativno ljeto sigurno će vratiti dogodine, a do tada – ostanite kreativni!

Theme: Overlay by Kaira