Mirna Savić – Unutarnji svemir

(19.2.2024. – 16.3.2024.)

Mirna Savić rođena je u Zagrebu 05.08.1993. godine. 2012. godine završava kiparstvo u školi primijenjene umjetnosti i dizajna te iste godine upisuje akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer kiparstva.Dobitnica je Rektorove nagrade 2017. godine. Diplomirala je 2018. godine te otvara svoju prvu samostalnu izložbu u POUVG-u ”Animalizam” i nastavlja djelovati kao scenograf u sceni Gorica u predstavama : ”Dnevnik fejsbuk idiota”, ”Sarina nit” i ”Uzbuna u plastičnom carstvu.” Postavlja interaktivnu javnu skulpturu ”Mogut” na trgu Galženica u Velikoj Gorici. Sudjeluje na brojnim festivalima i kolonijama izrađujući  skulpture u kamenu, ledu, pijesku, glini. Izlaže na nekoliko grupnih izložbi u Velikoj Gorici, Varaždinu i nekolicina gradova u Dalmaciji te postavlja javne skulpture u gradu Križevci.

Ilustratorica je dječje knjige ”Lukasova plesna pustolovina” i ”Grga traži obitelj”. Vlasnica je obrta za umjetničko stvaralaštvo ”OMNI ART”.

UNUTARNJI SVEMIR

U svima nama leži kreativna sila koja prethodi svemu što poznajemo. Kroz njezinu snagu rađaju se svjetovi, ideje i sva čuda koja oblikuju našu stvarnost. Bez obzira na vjeru ili filozofiju, ideja o Stvaratelju podsjeća nas na našu povezanost s nečim što nadilazi našu prolaznost i ograničenja. Kao što u svemiru postoje sile koje pokreću širenje galaksija na neopisive udaljenosti, tako i u nama leže različite dimenzije misli, emocija i iskustava koje oblikuju našu jedinstvenu stvarnost. Ova serija istražuje te dubine ljudske svijesti kroz apstrahirane prikaze kozmičkih prostora u kombinaciji s figuracijom i elementima koji simboliziraju univerzum, znanje, transformaciju, cjelovitost i ravnotežu.
Radovi služe kao svojevrsni omaž svemiru te podsjeća na našu moć kao kreatora ili destruktivnog entiteta.

PRESS:

RADIO VRBOVEC

PRIGORSKI.HR

Theme: Overlay by Kaira