Otvorenje izložbe ISKRA

S velikim veseljem Vas pozivamo na otvorenje grupne žirirane izložbe ISKRA ponedjeljak 11. srpnja s početkom u 19 sati u prostoru Udruge Artoratorij (Matije Gupca 3, Vrbovec), nakon čega slijedi domjenak i razgled drugog dijela izložbe u Narodnoj knjižnici Vrbovec (Trg Petra Zrinskog 7, Vrbovec). Nadamo se da ćete svojim dolaskom uveličati otvorenje izložbe.

U organizaciji i na inicijativu udruge Artoratorij osmišljena je grupna žirirana izložba „ISKRA“ koja naglasak stavlja na bogatu povijest grada Vrbovca primarno kroz istraživanje djelovanja značajne književnice i prevoditeljice Štefe Iskre Kršnjavi koja je djelovala pod pseudonimom Iva Rod. Selekcija pjesama iz dvije zbirke Ive Rod: „Pjesme I“1905. I „Pjesme II“1912. godine čini temelj i polazište za niz bogatih, raznovrsnih i nadasve inspirativnih vizualnih interpretacija kojima su se likovni umjetnici iz cijele Hrvatske odazvali na javni poziv za sudjelovanje na izložbi. Stručni žiri u sastavu Sonja Švec Španjol, kustosica izložbe, mag.hist.art.; Verena Jakuš, osnivačica i predsjednica Udruge Artoratorij, mag.art. I Ivan Mak, suosnivač i tajnik Udruge Artoratorij, mag.educ.art odabrao je 23 od ukupno 45 prijavljenih autora za sudjelovanje na grupnoj izložbi ISKRA.

Izložba je realizirana u sklopu godišnjeg Izložbenog programa Udruge Artoratorij. Izložbeni program u 2022. godini provodi se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačke županije i Grada Vrbovca. Partneri u provedbi: Narodna knjižnica Vrbovec i Turistička zajednica Grada Vrbovca.

Theme: Overlay by Kaira