Otvorenje izložbe “Gorka slika”

S velikim veseljem Vas pozivamo na otvorenje grupne žirirane izložbe GORKA SLIKA u ponedjeljak 13. ožujka s početkom u 18 sati u prostoru Udruge Artoratorij (Matije Gupca 3, Vrbovec). Nadamo se da ćete svojim dolaskom uveličati otvorenje izložbe.

Povodom 150. obljetnice rođenja jedne od najčitanijih književnica, prve profesionalne političke novinarke i pionirke feminizma u Hrvatskoj, Marije Jurić Zagorke, osmišljena je grupna žirirana izložba inspirirana Zagorkinim djelovanjem i osebujnim životom naziva „Gorka slika“ u organizaciji udruge Artoratorij. Kroz prizmu Zagorkinog lika i djela, njenog izazovnog životnog puta i iznimnog književnog i novinarskog opusa te feminističkog djelovanja kao polazišnih točaka za vlastitu likovnu interpretaciju, umjetnici su stvorili vlastita likovna djela s motivom ili atmosferom gorčine, ogorčenosti, tuge, samoće, bijesa, čežnje.

Stručni žiri u sastavu Tina Rajić, kustosica izložbe, mag.hist.art.; Verena Jakuš, osnivačica i predsjednica Udruge Artoratorij, mag.art. i Ivan Mak, suosnivač i tajnik Udruge Artoratorij, mag.educ.art. odabrao je 7 od ukupno 11 prijavljenih mladih autora do 35 godina s područja cijele RH za sudjelovanje na grupnoj izložbi GORKA SLIKA. Na izložbi sudjeluju: Marija Petrović, Iva Japec, Luce Lukačić, Anita Kos, Ivan Kopp, Antonija Belovari i Tomislav Šilipetar. Uz odabrane autore izlažu i pozvani autori: Valerija Jakuš i Petar Popijač.

Izložba ostaje otvorena do 07. travnja.

Izložba je realizirana u sklopu godišnjeg Izložbenog programa Udruge Artoratorij. Izložbeni program u 2023. godini provodi se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačke županije i Grada Vrbovca.

Theme: Overlay by Kaira