Izložba radova Marte Tute – “Put u daljinu”

S velikim veseljem najavljujemo izložbu radova Marte Tute pod nazivom “Put u daljinu”.

Otvorenje će se održati 24. travnja 2022. godine u prostoru udruge Artoratorij, ulica Matije Gupca 3, 10340 Vrbovec, sa početkom u 18 sati.

Pozivamo sve zainteresirane da pogledaju Martinu izložbu svakim danom osim nedjelje i ponedjeljka od 17 do 20 sati, subotom od 10 do12 sati, ili prema prethodnoj najavi. Izložba ostaje otvorena do 28. svibnja 2022. godine.


Marta Tuta završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu 2015. godine. Izlagala je na mnogobrojnim grupnim i samostalnim izložbama. Autorica je knjige crteža pod nazivom “Ručanja”. Tijekom veljače 2015 sudjelovala je na rezidencijalnom programu u Belgiji. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 2014. godine.

Put u daljinu
„Sunce, mjesec, zvijezde i vjetar. Prirodne pojave se izmjenjuju mijenjajući naš trenutačni opažaj. Kao što se izmjenjuju udah i izdah tako percepcija gradi odnose uzimajući u obzir međuodnose. Cjelina koja predstavlja nedjeljivu povezanost satkana je od mnogo polja u kojima se otvara mogućnost preobrazbe i slobode interpretacije.
Parafraziranje vidljivog je područje u radu koje me zanima. Uživam u jednostavnim vidicima prirode kojoj se beskrajno divim. Način kojim se izražavam tvori tkanje, moju percepciju fizičkoga svijeta u kojem se krećem.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira